Om Meg

Hei og velkommen

Jeg er Renate, og jobber som lærer og kursholder innen kropp & sinn, og hvordan vi skaper våre liv.

 

Jeg har alltid vært lidenskapelig opptatt av hvordan folk tenker, hva som inspirerer dem og hvordan mennesker virker. Jeg har også søkt etter mine egne svar, etter mening, kontakt og forståelse. Disse spørsmålene har ført meg inn i en rekke ulike studier av menneske, kropp og sinn, religion og esoterikk. Jeg startet på universitetet og røde kors, med studier av psykologi, filosofi, religion og kunsthistorie, samt førstehjelp, ambulansetjeneste og undervisning og tillaging av øvelser, men svarene jeg fant hadde ikke dybde og helhet nok.

 

Tørsten etter svar drev meg videre, inn i studier av healing, massasje, sjamanisme, ulike spirituelle retninger, meditasjon og mye mer, godt hjulpet av livets såkalte tilfeldigeheter. En rekke merkelige sammentreff, menneskemøter og koblinger var med å drive meg frem, i en stadig kontrast til min realistiske hjerne og bakgrunn. Og, i friksjonen mellom disse; møtene, opplevelsene, innsiktene og den stadige radbrekkingen logisk og mentalt i søken etter å forstå, åpnet det seg etterhvert interessante og tilfredstillende svar. Svar som var givende og nærende, som gav mer ro, glede og mening, men som samtidig åpnet nye rom for utforskning og innsikt. En reise som stadig utfolder seg.

 

Nerden i meg, og søkeren i meg, blir nok aldri mett, så jeg dykker stadig inn i nye studier og opplevelser.

 

Nå har jeg jobbet som terapeut og lærer i 20 år, og er utrolig takknemlig for denne reisen jeg har vært med på, for menneskene jeg har fått møte og de jeg har fått være med på deres reise. Takknemlig for spørsmålene, og for svarene, og gleden jeg selv har funnet. Verden, livet og mennesker blir bare mer spennende jo lenger jeg går på den veien.

 

Fokuset mitt har alltid vært den indre transformasjonen, men verktøyene har endret seg og tatt form underveis. I starten jobbet jeg mye med massasje og healing, direkte med kroppen og flyten av energi her, men jeg inså fort at samtalen og innsiktene også var veldig viktig for den enkelte. Jeg var innom regresjon og dybdeterapi, indre reiseteknikker, og jeg har jobbet sjamanistisk og med meditasjon en-til-en og i grupper. Jeg har bakgrunn som fargeterapeut, og gikk i lære i den eldgamle tibetanske tradisjonen Dur Bon i 4 år. En tradisjon med enormt dyp innsikt og røtter i både sjamanisme og opprinnelig tantra. Jeg har utdannet meg i yoga, med primærfokus på yin, fordypet meg i tantra, både tradisjonell og ny-tantra, en reise som bare fortsetter å utfolde seg, og jeg holder på med utdannelser inne kraniosakral og pust.

 

I 2011 startet jeg Ametysten – Stedet for vekst i sentrum, et senter for kropp, sinn og sjel, midt i Bergen sentrum, godt støttet av min kjære; Einar Lerhaugen. I dag er dette blitt et senter på 500 kvadrat, 10 terapirom og 3 kursrom, som tilbyr behandlinger, terapi, kurs og åpne kvelder med fokus på naturlig helse, livskvalitet og hele mennesket. Titt gjerne innom siden vår her.

 

Jeg slutter aldri å fascineres av de dype koblingene mellom kropp og sinn, hvordan vi er en flytende, omskiftelig substans av følelser, tanker og impulser, som igangsetter kjemiske og nevrologiske impulser, som igjen skaper form, og motsatt. Og, av hvordan vi omskaper hele livet, når vi skaper forandringer i ett av nivåene.

 

Derfor jobber jeg også fra ulike nivåer i mine timer og sessions, tilpasset deg og der du er nå i livet ditt. I dag jobber jeg mest som lærer, der fokuset mitt å hjelpe mennesker å forstå hvordan og hvorfor de skaper og reagerer som de gjør, og hvordan å transformere det man ikke liker, til noe som kjennes godt. Å hjelpe hjem i seg selv, til å finne sin vei, og å åpne for ressursene i kropp og sinn. Enten fokuset til den enkelte er jobb, relasjoner, livskvalitet og helse, eller man søker etter dypere innsikter og forståelse. Men jeg har alltid også mine terapiverktøy med meg. Ofte bruker jeg healing underveis og på slutten av en time, til forsterking og integrering. Noen ganger må noe flyttes på i kroppen, for å gi rom for forandring. Noen ganger må vi inn i et minne eller hendelse for å kunne frigi energien som ligger fast der. Men mest av alt er målet å lære folk hvordan de kan leve sitt liv til det fulle, og å frigjøre sine ressurser. Om det er det man ønsker.

 

Livet er en utfoldelse, og hver enkelt inneholder sine egen unike design og vei, så alle må ikke utfolde seg til det fulle. Det er helt ok å velge å ha det ok også. Det finnes ikke noe vei eller tema som er mer eller mindre spennende, riktig eller viktig, det finnes din vei og ditt liv.

 

Det er en utrolig stor glede å få gå denne veien, og å få være med mennesker i deres prosess.

 

Så, jeg ønsker deg hjertelig velkommen til det jeg har å tilby, og gleder meg til å få være med deg på veien.

Her kan du se tilgjengelige timer og kurs

Kurs og klasser

Hele fokuset i arbeidet mitt er veien hjem og den indre transformasjonen som hjelper oss dit. Jeg har også stor tro på det tilgjengelige, og det som kan tilpasses den enkelte der de er nå.

Hver tirsdag kl 18.45

Yin yoga – pust og bevissthet

Onsdag kl 11

Yin flow

En myk flytende yoga, som passer for alle.

1 mandag pr mnd 18-21

Tantrakvelder

En reise i kropppens levedehet og kontakten med livet