Yoga - å åpne kropp og sinn til større helhet

Yoga er mye mer enn bare de fysiske stillingene. Det er en rekke forståelser av kropp og sinn, og en filosofi og teknikker som hjelper oss å åpne kropp og sinn til en mer direkte og balansert opplevelse av livet; din unike, personlige opplevelse. Det dreier seg om å komme hjem i sin sanne natur, i den kroppen og livssituasjonen du er i akkurat nå. 

Yoga inneholder mye og også ulike retninger. For noen er askesen og veien til opplysning det viktigste fokuset, en tilbaketrekning av sansene og avstandstaking til det fysiske liv, for å oppleve ens sanne natur som ren bevissthet.
For noen er det ren fysisk trening og velvære.
Og, for meg, og mange andre, er det det tantrisk yogiske sporet som fascinerer. Forståelsen av at kroppen din og ditt unike liv er et fortettet utrykk for "gud"; det er bevissthet og energi skapt i form, og at gjennom å gå fullt inn i, oppleve fra innsiden, sanse med og gjennom hele deg, kan du få en direkte opplevelse av deg selv i din fulle natur, både som bevissthet og menneske, av "Gud" eller den større virkeligheten, og av livet slik det utfolder seg i hverdagen rundt oss. Det er utrolig vakkert og magisk, og samtidig så helt tilgjengelig og hverdagslig.

dreamstime_s_127405855.jpg

Yoga - litt mer i dybden

Åpne deg opp til livet, slik det er

Der er mye visdom i yoga, men noen av de tingen som er kjær for meg, vil jeg gjerne utdype litt her. For de som kjenner litt til yoga, kjenner man gjerne til Patanjali sin 8 foldete vei, som vei til opplysning. Denne er sentral i dybden av det meste av de yogatradisjonene vi kjenner i dag, og selv om den gjerne er mer asketisk eller transendent i sin tilnærming kan den også tolkes tantrisk.
De begrepene jeg vil se på her er:

Lidelse - hva er det, og hvor kommer det fra?

Veien til sann kunnskap?

De viktigste nøklene til en god praksis - stødighet og letthet

Koshaene - de fire kroppene

Mine yogatilbud

Kurs og åpne timer

Copy Veien hjem - Nullstilling og indre

Veien hjem

Nullstilling og indre ressurser

Dette er en kursrekke på 7-10 ganger, der reiser vi gjennom chakrasystemet for å kontakte ressursene som ligger der, og å rydde unna unødvendig stress eller blokkeringer. Alt er ikke gjort på denne reisen, men du får kontakt, et utgangspunkt og redskaper med deg på veien.

Vi bruker yoga, pust, meditasjon og bevegelse inspirert av chi gong og kraniosakral terapi. Dette dreier seg om å lytte og å finne den vei, i tråd med det du ønsker i ditt liv.

Hele opplevelsen vår av livet vårt kommer til oss gjennom kroppen vår. Når vi har kontakt med ressursene der, har vi kontakt med redskapene vi trenger for å finne veien i eget liv. Det dreier seg ikke om å være topptrent eller i god form, men om å ha kontakt, lytte og å gå med din kropp og ditt sinn, ikke mot det.

Vi jobber med meditasjon og refleksjon, og ser nærmere på noen spørsmål som knytter seg til temaet hver gang, for å klargjøre å åpne veien inn. Ta gjerne med egen notatbok. Om du vil dele dine refleksjoner med gruppen eller bare holde de for deg selv, er helt opp til deg.

Pris: 1360 - 1800,-
Studenter og trygdede -20%

Attachment_1541497305.jpeg

Yin Yoga, pust og bevissthet

Hvil deg til større helhet

Velkommen til deilig Yin yoga

Yin yoga har røtter i indisk yoga og kinesisk medisin. Den kombinerer dype lange strekk, med rolig pust og et hvilende bevisst fokus. Det blir som en lang meditasjon der sinnet samtidig har noe å jobbe med, og vi får hjelp av kroppens ressurser i stillingene.


Dette gir oss mulighet til å hvile inn i oss selv, åpne opp for næring og mer åpenhet i kroppen. De fleste stillinger er sittende og liggende, der man lar tyngdekraften jobbe og hjelpe oss å åpne opp.

Passer for alle

Spesielt for deg med en ganske vanlig hverdagskropp som kunne trenge litt næring og oppmerksomhet

Ingen forkunnskap nødvendig. Ta på ledige klær.
Grunnet smittevernhensyn må du for tiden ta med egen matte og evt teppe.
Har du ikke matte, så ta kontakt, så finner vi en løsning.

Ca 1,5t
Pris: 150,-

Attachment_1541497357.jpeg

Yin Flow

Flyt, næring og ro

Velkommen til en myk yogaflow, med fokus på pust og kroppskontakt. Få kontakt med flyten i kroppen, og skap mer ro og rom.
Vi veksler mellom myke flyt i enkle bevegelser, og dype, rolige yinstrekk.

Dette er en enkel, meditativ time, med litt nærende styrke, som passer for alle kropper og former. Krever ingen forkunnskaper.

Ta på behagelig tøy og bli med.
Utstyr finnes på stedet.

Varighet: ca 80 min
Pris: 150,-